sâmbătă, 6 aprilie 2013

Amuse-bouche


Recent am dat peste conceptul de amuse bouche si nu am putut sa nu fac, din nou, o analogie intre mancare si relatii.
Un amuse-bouche este un aperitiv special oferit de obicei de bucatarul sef si surprinde filosofia acestuia despre arta culinara. Un concept nouvelle cuisine cu aplicabilitate si in zona relatiilor nouveau amour - in cazul in care va intrebati ce e asta, ei bine un concept nou pe care tocmai l-am patentat.

Asadar a ti se oferi un a amouse-bouche presupune sa fii servit cu un aperitiv format din gustari mici, cat pentru o imbucatura, cu arome intense si aspect studiat si apetisant. Scopul lui este sa-ti starneasca apetitul pentru restul felurilor de mancare.

Un amuse-bouche romantic este exact acel tip de relatie care se serveste in portii mici, o intalnire scurta, un sarut furat, o jumatate de ora de sex pasional dupa care stai si tanjesti infometat dupa felul principal. Iar daca restaurantul e unul a la carte si ai facut rezervare la ora de varf, s-ar putea sa ai ceva de asteptat. Scopul lui nu este neaparat acela de a-ti starni apetitul pentru mai mult, desi asta va face cu siguranta, ci mai degraba de a inlocui felul principal. Si pe cel secundar. Si desertul.

Ce sa astepti de la acest tip de relatie? Nimic!
Sa te bucuri de ea asa cum te bucuri de surpriza chef-ului intr-un restaurant scump. Sa savurezi fiecare bucatica atat vizual cat si gustativ in asa fel incat sa o poti recrea de cate ori ai nevoie.
Daca ai noroc nu va dura mult pana cand vei gasi un fel principal sau un meniu cu trei feluri cu care sa o inlocuiesti.

Bon Apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu