duminică, 18 noiembrie 2012

instinctul de cana

m-am invartit de trei ori prin casa incercand sa ma asez si sa-mi scriu gandurile. intre timp s-a facut seara si mi-am dat seama ca am facut o multime de alte lucruri mai mult sau mai putin interesante dar ca nu am reusit sa deschid agenda mare, cu coperti de piele maro, in care imi adun din varful pixului ideile care cer sa capete viata sau gandurile la care vreau sa ma reintorc intr-o zi pentru a-mi aminti cine am fost odata.

ce am facut insa de fiecare data cand m-am decis sa ma asez si sa scriu a fost sa-mi pregatesc o cana de cafea sau de ceai fierbinte - mi-au servit in cele din urma la a naviga pe diverse pagini de net. mai mult, la un moment dat mi-am dat seama ca ma apuc sa scriu fara a avea o cana langa mine si inspiratia mea s-a panicat si a fugit repejor in bucatarie penru a pune apa la fiert. in timp ce ma jucam cu plicul de ceai incercand sa-i prind cea mai buna aroma, mi-am amintit de o sintagma auzita demult la un prieten: instinctul de cana.

well, cana aceea mare - e important sa fie cat mai mare si cu un design cat mai interesant si stimulativ - a devenit un accesoriu indispensabil pentru frumusetea si desavarsirea momentelor mele de munca sau de relaxare. daca am de lucru trebuie sa existe si o cana, preferabil una cu continut fierbinte de cafea cu lapte. si stiu ca acum va imaginati un birou cu calculator si cana alaturi. ei bine, cana vine cu mine si in dormitor cand fac ordine, in cada daca decid sa fac o baie mai lunga, si a venit chiar si la cules de vie unde ma astepta cuminte si prafuita pe sub frunze. e nelipsita de la conversatiile cu prietenii fie ele fata in fata sau la telefon.

as putea sa stau sa psihanalizez acest instinct si sa incerc sa-mi dau seama de ce neplaceri e posibil sa fi avut parte in stadiul oral de dezvoltare psihosexuala. sau as putea sa imi mai torn o cana de ceai si sa imi hranesc dorintele (in)constiente de caldura, de amanare, de liniste, de a imbratisa, de a crea, de a visa.

tu ce ai in cana de langa tine in timp ce citesti asta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu